Ultimaalinen resepti välimerelliseen ketoruokavalioon (Prawns Pil Pil)
Prawns Pil Pil (Gambas Pil Pil)
Ainesosat:
- 500 g isoja katkarapuja (kuorittuja ja suolattuja)
- 4 valkosipulinkynttä (ohueksi viipaloituna)
- 1 pieni punainen chili (ohueksi viipaloituna, siemenet poistettuna)
- 1 pieni kuiva punainen chili (murennettuna)
- 1 tl savustettua paprikajauhetta (pimentón)
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 100 ml extra-neitsytoliiviöljyä
- Tuoretta persiljaa (hienonnettuna koristeluun)
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- Sitruunalohkoja tarjoiluun
Valmistusohjeet:
Valmistelut:
- Kuori katkaravut ja poista niiden suoli, jos ne eivät ole jo valmiiksi kuorittuja ja puhdistettuja.
- Viipaloi valkosipuli ja tuore chili ohueksi. Murenna kuivattu chili.
Öljyn lämmittäminen:
- Kuumenna oliiviöljy pannussa keskilämmöllä.
- Lisää valkosipuliviipaleet pannuun ja kuullota niitä, kunnes ne alkavat saada väriä (n. 1-2 minuuttia).
Chilien lisääminen:
- Lisää viipaloitu tuore chili, kuivattu chili ja savustettu paprikajauhe pannulle.
- Sekoita hyvin ja anna niiden maustaa öljyä noin minuutin ajan.
Katkarapujen kypsentäminen:
- Lisää katkaravut pannulle. Kypsennä niitä noin 2-3 minuuttia, kääntele katkarapuja varovasti, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia ja kypsiä.
- Ripottele päälle chilihiutaleet, suolaa ja mustapippuria maun mukaan.
Tarjoilu:
- Siirrä katkaravut ja maustettu öljy tarjoiluastiaan.
- Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoa heti kuumana, sitruunalohkojen kera.
Vinkit:
- Voit säätää chilin määrää maun mukaan, jos haluat miedomman tai tulisemman ruoan.
- Tarjoile Prawns Pil Pil esimerkiksi tuoreen vihersalaatin tai ketogeenisen leivän kera.
Nauti tästä herkullisesta espanjalaisesta perinneherkusta, joka sopii hyvin ketogeeniseen ruokavalioon!
Cordialmente,
MasterChef Manninen
Kommentit
Lähetä kommentti