Srirachamajoneesi – tulinen ja kermainen makupommi


 

Srirachamajoneei on poikkeuksellinen fuusioherkku, joka yhdistää thaimaalaisen sriracha-chilikastikkeen tulisuuden ja majoneesin kermaisen pehmeyden. Sen tarina alkoi Thaimaan Si Rachassa 1930-luvulla, mutta maailmanlaajuinen suosio räjähti Yhdysvalloissa Huy Fong Foodsin "kukko-srirachan" myötä. Tänään tuli ensimmäistä kertaa testattua Sriracha-mayoa (Coop) ja toimii melkein mihin tahansa.

Entä ravitsemuksellinen puoli? Srirachamajoneesi koostuu pääasiassa vedestä, soijaöljyästä ja sriracha-kastikkeesta, joka sisältää chiliä, sokeria, etikkaa ja valkosipulia. Soijaöljy herättää keskustelua sen korkean omega-6-rasvahappopitoisuuden vuoksi, mutta koska sriracha-mayoa käytetään pienehköjä määriä sen tulisuuden takia, soijaöljyn määrä jää kohtuulliseksi. Sama koskee sokeria.

Talon merkki Coop tarjoaa erinomaista hinta-laatusuhdetta, sillä se hyödyntää massatuotannon edut ilman premiumbrändien lisäkustannuksia.

Anssi H. Manninen (aka ”Kant II”)

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ozempic oikeustaisteluissa: Miljardien dollarien korvausvaateet vatsahalvausten ja näönmenetysten vuoksi

Ketogeeninen ruokavalio ja sydän: Kritiikkiä tulosten raportoinnista

Ketogeeninen ruokavalio ja sydän: Uusi tutkimus ravistelee perinteisiä uskomuksia