Srirachamajoneesi – tulinen ja kermainen makupommi
Srirachamajoneei on poikkeuksellinen fuusioherkku, joka yhdistää thaimaalaisen sriracha-chilikastikkeen tulisuuden ja majoneesin kermaisen pehmeyden. Sen tarina alkoi Thaimaan Si Rachassa 1930-luvulla, mutta maailmanlaajuinen suosio räjähti Yhdysvalloissa Huy Fong Foodsin "kukko-srirachan" myötä. Tänään tuli ensimmäistä kertaa testattua Sriracha-mayoa (Coop) ja toimii melkein mihin tahansa.
Entä ravitsemuksellinen puoli? Srirachamajoneesi koostuu pääasiassa vedestä, soijaöljyästä ja sriracha-kastikkeesta, joka sisältää chiliä, sokeria, etikkaa ja valkosipulia. Soijaöljy herättää keskustelua sen korkean omega-6-rasvahappopitoisuuden vuoksi, mutta koska sriracha-mayoa käytetään pienehköjä määriä sen tulisuuden takia, soijaöljyn määrä jää kohtuulliseksi. Sama koskee sokeria.
Talon merkki Coop tarjoaa erinomaista hinta-laatusuhdetta, sillä se hyödyntää massatuotannon edut ilman premiumbrändien lisäkustannuksia.
Anssi H. Manninen (aka ”Kant II”)
Kommentit
Lähetä kommentti