Coopin sardiinit ja makrillifile tomaattikastikkeessa
Huomasin juuri, että Coopin valikoimasta löytyy sekä sardiinit (n.1,20 € per 120 g) että makrillifile (n. 1,75 € per 125 g) tomaattikastikkeessa. Nakkaan molemmat testiin lähiaikoina.
Sardiini ja makrilli ovat ravintorikkaita rasvaisia kaloja, jotka tarjoavat runsaasti proteiinia, omega-3-rasvahappoja ja mikroravintoaineita. Proteiinia niissä on suunnilleen saman verran, noin 25 g per 100 g, Rasvaa sardiinissa on vähemmän, n. 10–11 g kokonaisrasvaa, kun taas makrillissa sitä on enemmän, tyypillisesti n. 14–21 g. Tämä tekee makrillista erityisen hyvän omega-3-lähteen (jopa 2–3 g per 100 g), mutta sardiinikin tarjoaa mukavan määrän (noin 1–2 g). Vitamiineissa sardiini loistaa B12:lla, kun taas makrilli on vahvempi muissa B-ryhmän vitamiineissa (erityisesti B6). Mineraalien osalta sardiini on kalsiumin kuningas – erityisesti jos myös luita napostellaan.
Anssi H. Manninen (aka ”Kant II”)

Kommentit
Lähetä kommentti