Sapuskatesti: Tammisen porsaan wienerleike

 


Lähdin hakemaan Lidlistä heidän tarjouskirjeessään mainittua rotukarjan naudanjauhelihaa, mutta se oli loppuunmyyty. Zero, zip, nada. 😶 Kansalaiset ovat ilmeisesti tajunneet, että valtamediassa toitotettu lihavihamielinen ilmapiiri on hölynpölyä. Anyways, tilalle lähti Tammisen porsaan wienerleike. Oikeasta hinnasta ei ole varmuutta; se oli hyllyssä muistaakseni 6,75 €/720 g, mutta kassalla 9,95 €. Huomautin asiasta, ja se ystävällinen myyjäneitonen totesi kollegalta saadun infon jälkeen, että heillä on väärä hinta kassajärjestelmässä. Löi sen lopulta kutosella pöytään. Anyways, oletetaan, että tuo 6,75 € on oikea hinta. Siis 720 gramman paketti ja kuusi leikettä. Lihapitoisuus 77 %. Gluteeniton.

Tämä klassikko syntyi Itävallan Wienissä 1800-luvun alussa – ensimmäinen kirjallinen maininta on vuodelta 1831, ja nimi "Wiener Schnitzel" tarkoittaa kirjaimellisesti "Wienin leikettä". Legendan mukaan resepti livahti Milanoon vuonna 1857 Itävaltalaiskenraali Radetzkyn laukussa, mutta Wien vakiinnutti sen ohueksi lyötynä, leivitettynä ja friteerattuna vasikanfileenä, käytännössä aina sitruunaviipaleen kera. Mutta tämä on siis possua. Heivataan pannulle pienen voi määrän kera. Olen viime aikoina käyttänyt paistamiseen voi-oliiviöljy-mikstuuraa (ks. tämä), mutta tällä kertaa pelkkää voita pannulle. Näin makutesti pysyy mahdollisimman ”puhtaana”.

Tulos: Jos tuo mainittu hinta (6,75 €/720 g) on aktuaalinen, tämä menee taatusti jatkoon. Erittäin murea ja suuntuntuma on muutenkin "ihan ok".👍Ehkä paras wienerleike tähän mennessä. Ravintolatasoa. 

Anssi H. Manninen (aka ”Kant II”)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ozempic oikeustaisteluissa: Miljardien dollarien korvausvaateet vatsahalvausten ja näönmenetysten vuoksi

Ketogeeninen ruokavalio ja sydän: Kritiikkiä tulosten raportoinnista

Valheenpaljastuksen tapaustutkimus nro 1: Jari Sillanpään anteeksipyyntö syynissä