Lättytesti: Coop Italiana Pizza Salami
Saman merkin alla myytävä italialainen Mozzarella & Pesto oli yllättävän hyvä, joten heti perään menee testiin salamiversio. Koko ja hinta ovat samat. Mutta pureudutaan ensin italialaisen pizzan historiaan.😎
Napolista lähti koko homma liikkeelle: 1800-luvun köyhät työläiset keksivät yksinkertaisen taikinan päälle revityn tomaatin, basilikan ja mozzarellan, ja BUM – syntyi planeetan ikonisin lohturuoka. Napolilainen pizza on itse asiassa UNESCO:n maailmanperintölistalla. Salaisuus? Pitkä kohotus, vähintään 8 tuntia, mutta usein jopa 48, jotta taikina saa sen pehmeän, ilmavan rakenteen. Ja paisto? Vain puu-uunissa, n. 400–500 asteessa.
Mutta nyt mennään asiaan: lätty uuniin ja ääntä kohti. Hmmm... tämäkin on hyvä.👍
Anssi H. Manninen (aka "Kant II")

Kommentit
Lähetä kommentti